Natúr, UV stabil fólia

Jelölése: S1N, S2N, S3N, S4N

Rövid leírás:

A TVK sátorfóliák kiváló fényáteresztő képességükkel, nagy rugalmasságukkal, szakítószilárdságukkal és időjárás-állóságukkal tűnnek ki. A felhasználási célnak megfelelően adalékolt többrétegű fóliatípusok optimális feltételeket biztosítanak a különböző növényi kultúrák termesztéséhez.

Natúr színű, kiváló fényáteresztő képességű, 1, 2, 3 vagy 4 évre UV stabilizált fólia. A 2, 3 és 4 évre UV stabilizált fóliák a növényvédő szereknek fokozottan ellenállnak.

Részletes leírás:

Sátorfóliaként általános használatra. A 3 és 4 éves fóliáknál a felület fokozatos elszennyeződése miatt a harmadik évtől kismértékű fényáteresztő képesség csökkenéssel kell számolni, amely a fényigényes növényeknél a téli időszakban ugyanilyen arányú termelés csökkenést okozhat.
A fólia méreteit megrendeléskor a fóliavastagság, a fóliaszélesség és a tekercshossz előírásával szükséges megadni.

Szavatosság:

- ha a fólia tönkremenetele a szavatolt élettartam 50 %-ának elérése előtt következik be, akkor a gyártó alapvetően a fólia cseréjét tekinti a rendezési módnak,
- ha a fólia tönkremenetele a szavatolt élettartam 50 %-ának elérése után következik be, akkor az érdekelt felek (gyártó, nagykereskedő, vásárló) a meghibásodás jellegének függvényében közösen döntenek a fólia cseréjéről vagy a hátralevő élettartammal arányos jóváírásról.
A fóliák élettartamát számos körülmény befolyásolhatja.
Ezek közül a legfontosabbak:
- a váz állapota:
A váz kialakítása olyan legyen, amely nem okoz a fólián sérüléseket. Kerülni kell az éles, hegyes, laza szerkezeti elemeket.
A PVC váz használata, tekintettel a vázszerkezet öregedése következtében a felületre migráló klór fóliát jelentősen károsító hatása miatt, nem ajánlott.
- a fólia felhúzásának módja:
A fólia felhúzásának időpontját úgy válassza meg, hogy a környezeti hőmérséklet legalább 15 °C legyen. Ugyanakkor kerülje azokat a napszakokat és időszakokat, amikor a hőmérséklet ennél lényegesen magasabb. A nyári nagy melegben felhúzott fólia lehűlve túlzottan megfeszül és elszakadhat. A legmegfelelőbbek ebből a szempontból a kora tavaszi, késő őszi időszakok.
- a fólia használatának körülményei:
Árnyékolásra és az árnyékolás lemosására ne használjon a fóliára nézve agresszív anyagokat, amelyek a fólia anyagát károsíthatják.
A talaj vegyszeres fertőtlenítését a fólia felhúzása előtt végezze el.
A növényvédő szerek (gombaölő, rovarölő, stb.) mennyiségét csökkentse a lehető legkevesebbre.


Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO