Fénydiffúzoros fólia

Jelölése: S2ND, S3ND

Rövid leírás:

 Natúr színű, 2 és 3 évre UV stabilizált speciális fénydiffúzorral adalékolt fólia. A fénydiffúzor a fény szórásával a fóliasátor minden részében árnyékmentes, egyenletes fényeloszlást biztosít, ugyanakkor az átbocsátott fény mennyiségét nem csökkenti.

Részletes leírás:

Sátorfóliaként általános használatra, nagyobb terméshozamok elérésére. Nyáron a fény szórása miatt az erős napsugárzás okozta égés veszélyét csökkenti. A téli hónapokban a hasznosítható fény mennyiségét megnöveli. A 3 éves fóliáknál a felület fokozatos elszennyeződése miatt a harmadik évtől kismértékű fényáteresztő képesség csökkenéssel kell számolni, amely a fényigényes növényeknél a téli időszakban ugyanilyen arányú termelés csökkenést okozhat.

Fénydiffúzor hatás:

A fénydiffúzor a fényt szétszórja (javított fényeloszlás) és ez a fényenergia jobb szétosztásához vezet. Nincs árnyék, a fényszórás miatt a növény alsó és felső részét is éri a fény, ezáltal hatékonyabb a fotoszintézis. A fénydiffúzor alkalmazása esetén az összes fényátbocsátás nem csökken. Különösen tavasszal és ősszel, amikor a nap állása alacsony (kis beesési szög) növeli a fénydiffúzor a szabadtérhez képest a fényintenzitást. Különösen nagy a hatás a keleti-nyugati orientáltságú melegházakban.

 A szórt fény hatása:

Nemcsak a fény mennyisége növekszik ezzel a fénydiffúzorral készült fóliával, hanem a fény minősége is javul, mivel a diffúz áteresztés során több, a növények számára hasznosítható fény jut a sátorba. A fény szórásával az egész növény effektíven részt vesz a fotoszintézisben. A fólia árnyékolása és meszelése nem szükséges, mivel magas napállásnál árnyékeffektusával árnyékhatást idéz elő.

 

Méretválaszték:
A gyártó mérettáblázata szerinti. Egyedi igény esetén a gyártó lehetőséget biztosít a mérettáblázattól eltérő hosszúságú fólia rendelésére is.


Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO