Extra fólia

Jelölése: S3N, S4N

Rövid leírás:

Az Extra fóliacsalád tervezésekor az volt a cél, hogy több speciális célra kifejlesztett fóliatípus tulajdonságai egy univerzális fóliába egyesítve érvényesüljenek.

 Részletes leírás:

A megvalósított tulajdonságok az alábbiak:

1. Hosszú élettartam:

A fóliákat három és négy éves élettartamúra tervezték.
Elméletileg ennél hosszabb élettartamúra is gyárthatóak. A fóliák élettartama során azonban végbemegy azokban egy természetes öregedés, mely a fóliák fényáteresztő képességét és ezzel együtt a fóliák alatti termésátlagot csökkenti. Ezért az ennél hosszabb élettartamú alkalmazását nem tartjuk célszerűnek.

2. A fóliák mechanikai tulajdonságainak javítása:

    • Nagy szilárdságú LLDPE alapanyagok felhasználásával a fólia szilárdsági tulajdonságai, rugalmassága, kisebb mértékben fényáteresztő képessége javítható. A valódi kérdés az, hogy a metallocén alkalmazásával a fóliák erősítése vagy a korábbiakhoz hasonló, némileg javított szilárdsági paraméterek mellett a falvastagságuk csökkentése, ennek megfelelően négyzetméteráruk csökkentése-e a cél. A TVK-heliofol extra fóliánál a metallocén adagolást a falvastagság csökkentésére használták fel.

    • A széllökések elleni ellenállás, valamint a jobb jégesőtűrés érdekében a metallocénen túl a fóliák EVA copolimert is tartalmaznak. Azonban csak olyan mennyiségben, ami nem okoz jelentős thermofol hatást.

 

3. Fénydiffúzor hatás: 

A fénydiffúzor a fényt szétszórja (javított fényeloszlás) és ez a fényenergia jobb szétosztásához vezet. Nincs árnyék, a fényszórás miatt a növény alsó és felső részét is éri a fény, ezáltal hatékonyabb a fotoszintézis. A fénydiffúzor alkalmazása esetén az összes fényátbocsátás nem csökken. Különösen tavasszal és ősszel, amikor a nap állása alacsony (kis beesési szög) növeli a fénydiffúzor a szabadtérhez képest a fényintenzitást. Különösen nagy a hatás a keleti-nyugati orientáltságú melegházakban.

 
A szórt fény hatása

Nemcsak a fény mennyisége növekszik ezzel a fénydiffúzorral készült fóliával, hanem a fény minősége is javul, mivel a diffúz áteresztés során több, a növények számára hasznosítható fény jut a sátorba. A fény szórásával az egész növény effektíven részt vesz a fotoszintézisben. A fólia árnyékolása és meszelése nem szükséges, mivel magas napállásnál árnyékeffektusával árnyékhatást idéz elő.

 

4. Növelt vegyszerállóság:

Mindazon termelők számára, akik a gombás fertőzések megakadályozására elemi ként használnak, vagy ahol a sátor néhány száz méteres körzetében szabad kiszellőzésű vagy szabad elfolyású termálvíz található, továbbra is speciális rózsafóliáinkat ajánljuk. A TVK-heliofol extra fóliában olyan stabilizátort használnak, melynek vegyszerállósága jobb, mint a szabványos fóliáké, de nem éri el a rózsafóliákhoz hasonló vegyszerállóságot.

Ezen fóliatípusunkat S3N Extra, illetve S4N Extra névvel jelöljük.

Méretválaszték: A gyártói mérettáblázat szerint. Egyedi igény esetén mérettáblázattól eltérő hosszúságú fólia is rendelhető.


 

Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO