Agryl és Novagryl fátyolfólia

Rövid leírás:

Fátyolfóliák alkalmazása a szántóföldi és a házi kertek zöldségtermesztésében biztonságosabb termést ad. A fátyolfólia alatt a kora tavaszi vagy a késő őszi tenyészidő akár 2–3 héttel is meghosszabbítható, így nagyobb lehetőség adódik a termékek értékesítésére.
Az Agryl® és Novagryl® márkanevek egybeforrtak a fátyolfólia fogalmával, mint a piacon elsőként megjelenő ilyen termékek, amelyek azóta is a legmagasabb prémium minőséget képviselik folyamatosan a piacon.


Részletes leírás:

A fátyolfólia felhasználásának egyik legnagyobb előnye az, hogy segítségével előmelegíthető a talaj. A zöldségtermesztésre előkészített talajt a gazdák fátyolfóliával letakarják és a talaj hőmérséklete már néhány nap múlva 5–8 °C-kal emelkedik. Ha pedig a már elvetett magvakat takarjuk le, így még gyorsabb lesz a felmelegedés révén a kelés.
Az így előkészített talaj az előcsíráztatott burgonyát és valamennyi zöldségféleség magját védi az esetleges talajlehűléstől. Ajánlatos a fátyolfóliát a szélein ráhúzott talajjal rögzíteni, amit a vetés, a kapálás és egyelés előtt eltávolítjuk – összehajtjuk –, majd a munka befejezése után ismét visszaterítjük és rögzítjük. Szeles és esős időben a nagyobb méretű fátyolfóliák mozgatását kerüljük el a meghibásodás veszélye miatt.
A fátyolfólia emellett véd a rajzó kártevőktől, a madaraktól, sőt a mezei vadak kártételétől is, a kései tavaszi, illetve a korai őszi fagyoktól, nappal melegebb környezetet biztosít, éjszaka pedig véd a hirtelen lehűléstől. Hőszabályozó hatása üvegházakban vagy fóliaházakban is jól kihasználható.
Véd a szél káros hatásaitól. Bár a fátyolfólia átengedi ugyan a levegőt, de a szélből csak annyi jut be, amennyi legfeljebb kisebb légmozgást idéz elő. Káros lehűlést vagy növénykárosodást nem okoz. Használata csökkenti a fölösleges nedvesség elpárologtatását is.
Végül pedig védi a talajt a sebes esők talajtömörítő hatásától, továbbá mérsékelheti a jégkárt is. Azáltal, hogy csökkenti a talaj és a növényzet vízelpárologtatását, ritkábban kell öntözni. Öntözés előtt a fóliát nem szükséges eltávolítani, mivel átereszti a vizet. Összességében jó hatással van a talajbaktériumok tevékenységére és a gyökérzet fejlődésére is.
Ezen tényezők kivédése által intenzívebb növekedést, jobb koraiságot és hozamokat érünk el és jóval kisebb lesz szabadföldi kultúrákban a vírusfertőzés kockázata.
A fátyolfóliát alkalmazhatjuk szabadföldön és sátor fólia alatt is.
Az Agryl® és NovAgryl® márkanevek egybeforrtak a fátyolfólia fogalmával, mint a piacon elsőként megjelenő ilyen termékek, amelyek azóta is folyamatosan a legmagasabb minőséget képviselik a piacon.
A NovAgryl® fátyolfóliát a 10,5 m és az ettől szélesebb méretekben szegélyerősített változatban szállítjuk, felár nélkül! Kínálatban 1,8 – 15,2 m szélességben szerepelnek. Méretek kiválasztásával, megrendelésével és szállíthatóságával kapcsolatban keresse munkatársainkat kereskedelmi egységeinkben, ahol széles választékkal várjuk kedves vásárlóinkat.

 

Agryl, és Novagryl fátyolfólia
Képek száma: 2 db
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO